Giresun’un yeşil lezzetleri, gastronomi festivaline dönüştü

AA

Giresun, vejetaryen mutfağıyla ön plana çıkıyor.

Giresun’un yöresel ürünlerinin tanıtımı için gastronomi festivali gerçekleştirildi.

Turizm Tanıtma Platformunca Atatürk Meydanı’nda organize edilen festivalde, yöreye özgü sakarca, diken ucu kavurması, galdirik, kara lahana ve bezelye kızartması ile coğrafi işaretli Alucra oğlak kebabı, fındık ezmeli kadayıf gibi ürünler sergilendi.

Yörede yetişen ürünlerden geleneksel tarifler

Festivalde, ünlü şefler yörede yetişen ürünleri de kullanarak geleneksel tariflerle gösterileri sundu.

Sakarca yemeği yarışması

Bunun yanı sıra vatandaşların katılımıyla en iyi sakarca yemeği yarışması da yapıldı.

Halk oyunları gösterileri ve konserlerle devam edecek festival kapsamında yarın Eynesil ilçesinde çay hasat şenliği gerçekleştirilecek.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Türkiye’nin gastronomide derin bir kültüre sahip olduğunu vurguladı.

“Karadeniz Bölgesi gastronomide çok ciddi derinliğe sahip”

Bölgesi’nin kadim kültürüyle gastronomide çok ciddi derinliğe sahip olduğunun altını çizen Serdengeçti, bu derinliğin turizm ile değerlendirildiğinde halkın refahını artırma noktasında önemini vurguladı.

“Herkesi Giresun’a davet ediyoruz”

Bu tanıtımla herkesi Giresun’a davet ediyoruz. Giresun’daki yaylalara, Giresun’daki denize davet ederek buradaki eşsiz ürünlerimizi tadın diyoruz. Giresun’a gelen buradan pişman olmayacaktır, buradan keyifle ayrılacaktır.

“Yeşil örtü, ürün çeşitliliğini artırıyor”

AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas da Giresun’un iklim şartları gereği sahip olduğu yeşil örtünün bölgedeki ürün çeşitliliğini de artırdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

Birçok ürün yiyecek malzemesi olarak yeşil örtünün içerisinden seçilip tüketilebiliyor. Biz Karadeniz’de bu tür bir mutfak kültürüyle en uzun yaşayan insanların bulunduğu bölge olarak kendimizi kabul edebiliyoruz. Uzun ömürle ilgili yapılan araştırmalar, bitki çeşitliliğinin içindeki besinlerin uzun yaşamayla ilgisi olduğunu gösterdi.

“Yöresel lezzetlerin kültür olarak nesilden nesile aktarılması gerek”

Elmas, özellikle zor zamanlarda, savaş yıllarında yerel lezzetlerin öneminin daha da arttığını vurgulayarak, yöresel lezzetlerin kültür olarak nesilden nesile aktarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x